To protect the Soul! It is a reality of tomorrow.

”И не ще има вече никакво проклятие ...”
(Откровение 22:3)

Днес, в Третото хилядолетие, светът е провокиран от конфликта с тероризма и веровия фанатизъм. Съвременният човек отново изгражда стени, лутайки се в лабиринта на понятията анатема и враг, проявени в религиозните устави и социалните отношения. В този смисъл личността е изправена пред предизвикателството да се освободи от отрицание, да търси нов мироглед и ново измерение на толерантността. А светът има нова задача – не само обединение, а и нова култура в отношението към човека!

Всеобщата декларация за правата на човека беше израз срещу една жестокост, несравнима в историята преди Втората световна война, и един безбрежен копнеж в човешката душа за мир, просперитет и свобода. Гласувана на 10 декември 1948 г. в ООН, тя предостави закон, който защитава правото ни на живот, свободата на слово и съвест и волята за щастие. Тя безспорно е достижение, но и политически акт на двубоя между двете системи, които си поделиха света. Едната система защитаваше личността в нейната цялост, но в комерческата й тенденция; другата поддържаше идеята за колективното съзнание – унищожаваше личността в колективен гроб. И двете системи, обаче, бранеха само тялото, с което отрекоха безсмъртието!

Изповядваните религии дават достатъчно основание да се защитава не само тялото. Това е ясно казано от Христос: “И не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият, а бойте се повече от оногова, който може и душата, и тялото да погуби...” (Матей 10:28).

Сега се защитава човекът да не бъде убито тялото му, но в забвение остана защитата на една реална, макар и незрима субстанция – душата, признавана от всички религии. Във всяка религия човекът е различен, но в душата си е един – божествен! Проблемът обаче въобще не е поставян – за да се потърси кои елементи убиват душата и какво да се прави относно нейната защита...

Хората превърнаха „вълшебното килимче” в ракета, за да отидат на Луната, но все още отричат „вълшебното килимче” в човека. Навремето идеята за летене се е приемала като фантазия, като митология, но вече я направихме реалност. Сега не само трябва да приемем своята душевност като обективност, но тя в третото хилядолетие ще има живот!

Човекът стои като прицел в жизнената пътека на историята и безспорно един Ден за защита на правата му е роден като необходимост на приложната воля и мисъл. И няма по-смела дързост в идеята за свобода от това, което Христос дава като право на човека с идеята за равенството и прощението – да бъде не само свръхчовечен, но и събожествен, защото човекът е един бог в развитие!

 

 

The human soul

The soul is substantial and also needs protection.

"Do not be afraid of those who kill the body but by those who can mock and destroy your soul!"

Contacts

Support the idea of ​​incorporating the Charter of human rights and rights clause soul!

Contact Us

© 2021 Soul Rights. Vaklush Tolev All Rights Reserved.

Search


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vaklush/public_html/new-soul-rights/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227